Bitumineus

Home » Waterdichting » Bitumineus

Bitumineus

De dakdichtingsmembranen van IKO hebben een bewezen levensduur van 35 jaar bij periodiek onderhoud.

Duurzame & veilige dakdichting

De Polygum dakdichtingsmembranen van IKO hebben een bewezen levensduur van 35 jaar (volgens het BDA rapport 08-B-0035 Ref.: AFVDH/JB), bij periodiek onderhoud. Polygum dakdichtingsmembranen zijn beschikbaar in meerdere varianten en afwerkingen met o.a. luchtzuiverende, brandwerende en hittereflecterende eigenschappen evenals wortelwerend als ondergrond voor groendaksystemen.

Luchtzuiverend & reflecterend

Polygum Carrara is een ECO-dakbaan die de CO2-emissies beperkt en ook de totale ecologische footprint van het dak reduceert. Het witte reflecterende mineraal aan de bovenzijde is voorzien van de “Air Care Technology” die luchtzuiverend werkt. Stikstof en zwaveloxide worden onder invloed van UV-licht omgezet in milieu-neutrale stoffen die weggespoeld worden door regen. Dit resulteert in een aantoonbare verbetering van de luchtkwaliteit.

Brandveilig

De hoogwaardige toplaag voldoet aan de 4 Europese brandnormen Broof (t1-t4) en biedt bescherming tegen vliegvuur en dit zonder toxische brandvertragers. Het is een brandwerend concept dat de veiligheid optimaliseert van personen bij evacuatie en interventie bij brand. De brandwerende en brandveilige eigenschappen worden gedurende de hele levensduur van het dak gegarandeerd.

Dampdrukverdelend dakrenovatiesysteem

Voor bitumineuze dakrenovatie ontwikkelde IKO het Quadrasysteem. Deze polygum dakbanen hebben een uniek dampdrukverdelend ruitdesign aan de onderzijde van het membraan waardoor blaasvorming op de bestaande ondergrond uitgesloten is. Het Quadra-systeem hecht perfect op alle ondergronden voor éénlaagse renovaties.

Functionele daken

Polygum roofgarden en Polygum prevent 250, de zekerheid van een 2-laagse bitumen waterdichting voor iedere dakbegroening. Door de wortelwerende eigenschappen van deze dakbanen zijn ze perfect toepasbaar als waterdichting en ondergrond voor groendaken.