Isolatie

Home » Isolatie

Isolatie

Voor meer informatie betreffende de IKO enertherm isolatie producten, neem zeker een kijkje op de website van IKO enertherm.

Dunne plaatdikte

IKO enertherm isolatie heeft het hoogste rendement per m², met uitzonderlijke Lambda-waarde tot 0,022 W/m.K. Dit betekent dat met een dunnere plaatdikte een hogere isolatiewaarde behaald wordt dan met andere isolatiematerialen (zoals EPS, XPS en minerale wol).

Lichtgewicht

IKO enertherm is met zijn ± 32 kg/m³ een lichtgewicht isolatie. Dit levert niet alleen ergonomische voordelen in de manipulatie maar ook minder transportkosten door een beperkter volume.

Vormvast

Door de fijne celstructuur worden er met een lagere densiteit toch betere mechanische eigenschappen behaald dan met grover schuim. Hierdoor zijn de isolatieplaten vormvast en blijft het isolatievermogen behouden gedurende jaren.

Brandveilig

IKO enertherm isolatie haalt een brandklasse B klasse-s2, d0 (end-use). De plaat heeft een zeer lage rookontwikkeling, smelt en druppelt niet. De brandvertragende eigenschappen zijn eigen aan de chemische structuur.

Vochtongevoelig

IKO enertherm heeft een zeer lage wateropname en is rot- en schimmelvrij. Hierdoor blijft de isolatiewaarde in alle omstandigheden behouden.

Minder volume

Door de dunnere plaatdikte van IKO enertherm voor eenzelfde isolatiewaarde in vergelijking met andere materialen, is er een beperkter volume isolatieplaten nodig. Dit resulteert in lagere transportkosten.